Over Rørosvidda med hest og slede

Med vinteren foran deg og historien bak deg.

Gjennom flere århundrer har handel til og fra Røros foregått med hest. Dette var mer enn transport, for med de reisende ble verden bortenfor fjellene kjent. Svenskene, også kjent som forbønder, var svært velkomne gjester på ferdasgårdene. Disse turene blir gjort den dag i dag til Rørosmartnan.
Vi på Vauldalen Fjellhotell brenner for å gi deg den samme opplevelsen – sitte i hestesleden og kjenne den kriblende spenningen ved å være en del av midtvinterens største eventyr. På gårdene venter de i spenning på vår ankomst, for dette er en sjelden anledning til å få høre gode historier, siste nytt om folk fra byen og smake på varer som det ellers er vanskelig å få tak på.

Ruta over Rørosvidda går langs den gamle
vinterveien, akkurat den samme som ble brukt før i tiden. Den slående vakre naturen står uberørt av tidens gang, og det gjør noe med deg. Når vi tar inn på ferdasgården er omsorgen like stor for både mennesker som hest. Og en ting er sikkert; når forbøndene kommer inn på tunet er det fest. For nå som da, er dette en reise i sosialt fellesskap mellom bygd og by. Det er dette vi håper du vil dele med oss!

Over Rørosvidda med hest og slede.
En levende reise i Verdensarven, svært få forunt å oppleve i dag!